Kompleksowy program dokarmiania dolistnego warzyw korzeniowych (marchew, pietruszka) w uprawie polowej przy wydatku cieczy użytkowej 400 – 600 l/ha

 

 

Termin stosowania

 

Nawóz

 

Dawka na 1 ha

Ewentualny dodatek mocznika w kg/ha  

Cel zabiegu

Faza 5 – 8 liści właściwych, dwa zabiegi co ok. 7 dni SUPLO NPK 13-52-7

lub

SUPLOFOL MAKRO P-220

z dodatkiem

SUPLOFOL MIKRO U

4 kg

 

 4 – 5 l

 

2 l

 

 

do 2

 

 

Ogólne wzmocnienie roślin, zwiększenie  aktywności korzeni i potencjału plonotwórczego, likwidacja niedoboru mikroelementów
W trakcie wzrostu korzenia spichrzowego,

4 – 5 zabiegów co ok. 7 dni

SUPLO PK 25-50

lub

SUPLOFOL MAKRO K-200

z dodatkiem

SUPLOFOL MIKRO U

4 kg

 

4 – 5 l

 

1 l

 

do 2

 

Likwidacja niedoborów fosforu i potasu, zwiększenie ilości cukrów, poprawa wielkości i jakości plonu
SUPLO NPK 20-20-20                 kg/ha

lub SUPLO MAKRO K-200         l/ha

4

4  – 5

SUPLOFOL Mono B                    l/ha 1,5
SUPLO NPK 20-20-20                 kg/ha

lub SUPLO MAKRO K-200         l/ha

z dodatkiem

SUPLO MIKRO U                          l/ha

SUPLOFL Mikro Ca                          l/ha

lub SUPLO Saletra Wapniowa         l/ha

Mocznik                                       kg/ha 2 2
2 zabiegi co ok. 7 dni 4–5 zabiegi co ok. 7 dni

marchew

pietruszka