Kompleksowy program dokarmiania dolistnego warzyw korzeniowych (marchew, pietruszka) w uprawie polowej przy wydatku cieczy użytkowej 400 – 600 l/ha
Termin stosowania |
Nawóz |
Dawka na 1 ha |
Ewentualny dodatek mocznika w kg/ha |
Cel zabiegu |
Faza 5 – 8 liści właściwych, dwa zabiegi co ok. 7 dni | SUPLO NPK 13-52-7
lub SUPLOFOL MAKRO P-220 z dodatkiem SUPLOFOL MIKRO U |
4 kg
4 – 5 l
2 l |
do 2
|
Ogólne wzmocnienie roślin, zwiększenie aktywności korzeni i potencjału plonotwórczego, likwidacja niedoboru mikroelementów |
W trakcie wzrostu korzenia spichrzowego,
4 – 5 zabiegów co ok. 7 dni |
SUPLO PK 25-50
lub SUPLOFOL MAKRO K-200 z dodatkiem SUPLOFOL MIKRO U |
4 kg
4 – 5 l
1 l |
do 2
|
Likwidacja niedoborów fosforu i potasu, zwiększenie ilości cukrów, poprawa wielkości i jakości plonu |
SUPLO NPK 20-20-20 kg/ha
lub SUPLO MAKRO K-200 l/ha |
4
4 – 5 |
|
SUPLOFOL Mono B l/ha | 1,5 | |
SUPLO NPK 20-20-20 kg/ha
lub SUPLO MAKRO K-200 l/ha z dodatkiem SUPLO MIKRO U l/ha |
||
SUPLOFL Mikro Ca l/ha
lub SUPLO Saletra Wapniowa l/ha |
||
Mocznik kg/ha | 2 | 2 |
2 zabiegi co ok. 7 dni | 4–5 zabiegi co ok. 7 dni |